top of page

San Pedro

San Pedro (Trichocereus / Echinopsis pachanoi) is een dunne, zuilvormige cactus afkomstig uit de Andes in Zuid-Amerika. Het groeit veel sneller dan peyote, schiet 12 inch of meer op in een jaar en produceert af en toe grote, witte, nachtbloeiende bloemen.

Net als peyote (en onder andere de Peruaanse cactus) bevat San Pedro mescaline - een van de langst bestudeerde psychedelica ter wereld en de eerste waarop die term werd toegepast. De effecten zijn beschreven als empathogeen (vergelijkbaar met MDMA) en mogelijk levensveranderend, wat radicale introspectie, genezing en een gevoel van verwondering en ontzag bevordert.

 

Binnen 15-40 minuten na inname van San Pedro zou u effecten moeten opmerken, maar het kan 3 uur duren voordat de piek bereikt is. Het kan nog eens 3 uur duren voordat het naar beneden komt, waarbij de hele ervaring gewoonlijk ongeveer 10 uur duurt, hoewel er meestal een soort nagloed is. Reststimulatie kan het moeilijk maken om te slapen nadat de primaire effecten zijn verdwenen.

Veel mensen zijn verbaasd over hoe anders San Pedro (en mescaline in het algemeen) verschilt van andere psychedelica die ze hebben geprobeerd. Het is normaal om je bijvoorbeeld ontspannen en in controle te voelen, zelfs tijdens hevig trippen.

 

Veelvoorkomende visuele effecten zijn onder meer draaikolken van gekleurd licht, flitsen in het perifere zicht, caleidoscopische patronen en witte, spookachtige contouren rond mensen. Reizen buiten het lichaam zijn volgens curanderos (genezers) gebruikelijk, evenals synesthesie (bijv. 'Voelen' en 'ruiken' van gezichten en geluiden), milde depersonalisatie en verstoringen van ruimtelijk bewustzijn. Tegelijkertijd kunnen gewone objecten in uw omgeving interessanter, mooier en verbazingwekkend mystiek lijken - eigenschappen die de mescaline-ervaring definiëren.

Dit kan gepaard gaan met heldere en verbonden gedachten, zelfrealisatie, empathie en euforie. Echter, 'bad trips' en dysfore symptomen komen vaker voor bij mensen die geen aandacht besteden aan de setting en setting en / of een geschiedenis van psychische aandoeningen hebben.

 

 

san_pedro_the-Medicine_tribe.jpg

SAN PEDRO 

(HUACHUMA) 

PEYOTE

bottom of page