top of page

 

Psilocybine-paddenstoelen zijn schimmels die de psychoactieve stof psilocybine bevatten, een van nature voorkomende psychedelische stof die samen met andere effecten krachtige hallucinaties en mystieke ervaringen kan veroorzaken.

Psilocybine is beter bekend als 'paddo's of 'magic mushrooms'. 

Meer dan 180 soorten paddenstoelen bevatten psilocybine of het derivaat psilocine, en de schimmels hebben een lange geschiedenis van gebruik in Meso-Amerikaanse spirituele en religieuze rituelen. Ze zijn ook een van de meest populaire en meest gebruikte psychedelica in de Verenigde Staten en Europa.

Psilocybine-paddenstoelen zijn echter meer dan alleen een medicijn en een avondmaal. Ze zijn gebruikt in therapeutische omgevingen om verschillende aandoeningen en stoornissen te behandelen, waaronder clusterhoofdpijn, obsessief-compulsieve stoornissen, angst, depressie, posttraumatische stressstoornis en verslaving, en een recente opleving in onderzoek naar de therapeutische effecten van psilocybine laat zien veelbelovende resultaten.

Veel factoren dragen bij aan de psilocybine-ervaring, waaronder dosis, mentaliteit, instelling en de persoonlijke chemie van uw lichaam. Met dat in gedachten zal elke individuele reis uniek zijn voor de persoon, tijd en plaats, en er is geen manier om precies te voorspellen wat er zal gebeuren. Maar als u de veelvoorkomende ervaringen en effecten van psilocybine begrijpt, kunt u zich voorbereiden op uw reis.

 

Wat te verwachten

Psilocybine-paddenstoelen worden over het algemeen in hun hele, gedroogde vorm gegeten en de meeste mensen zijn het erover eens dat ze niet geweldig smaken. Om de smaak te maskeren, brouwen sommige mensen de paddenstoelen in een thee, doen ze in Nutella of pindakaas, mengen ze een sap of smoothie of vermalen ze en stoppen ze in capsules. Elk van deze manieren heeft een iets ander effect. Het drinken van een paddenstoelenthee heeft bijvoorbeeld sneller effect dan het eten ervan; het inslikken van capsules zorgt ervoor dat de effecten iets later optreden.

 

Een typische trip op een gematigde dosis psilocybine-paddenstoelen (1-2,5 g) omvat een verhoogde intensiteit van emotionele ervaringen, verhoogde introspectie en veranderd psychologisch functioneren in de vorm van 'hypnagogische ervaringen', de overgangstoestand tussen waken en slapen. In feite laten hersenbeeldvormingsstudies zien dat een psilocybine trip neurologisch vergelijkbaar is met dromen, wat je een goed idee geeft van de mentaliteit die je aangaat wanneer je een psychedelische ervaring opdoet.

 

Tijdens een psilocybine-ervaring kun je perceptuele veranderingen, synesthesie, emotionele verschuivingen en een vertekend gevoel van tijd verwachten. Perceptuele veranderingen kunnen visuals zoals halo's rond lichten en objecten omvatten, evenals geometrische patronen wanneer je ogen gesloten zijn. Je kunt ook levendige kleuren, tracers, vervormd zicht en een wereldgevoel om je heen ervaren.

 

Gedachten en emoties kunnen ook veranderen. Het is niet ongebruikelijk om een ​​gevoel van openheid te hebben voor gedachten en gevoelens die je in je dagelijks leven vermijdt, evenals een gevoel van verwondering en vreugde over de wereld om je heen, de mensen in je leven en je eigen geest. Misschien voel je ook een gevoel van vrede en verbinding met de wereld.

 

Sterke emoties, zowel plezierig als uitdagend, komen vaak voor tijdens een reis. Wanneer er ongewenste gevoelens opduiken, is het het beste om niet te weerstaan, maar de gevoelens hun gang te laten gaan. Veel mensen die de aanwezigheid van sterke negatieve emoties hebben gemeld, melden ook dat ze een gelijktijdig gevoel van kalme acceptatie en onthechting voelen, vooral als ze zich niet verzetten en zichzelf eraan herinneren dat de emoties tijdelijk zijn. Weerstand bieden aan de emoties kan leiden tot een 'bad trip'. 

 

Fysieke bijwerkingen verschillen van persoon tot persoon, maar kunnen een verandering in hartslag (omhoog of omlaag), verandering in bloeddruk (omhoog of omlaag), misselijkheid, verhoogde peesreflexen, trillingen, verwijde pupillen, rusteloosheid of opwinding omvatten, en problemen met gecoördineerde beweging. Sommigen melden ook dat ze zich diep ontspannen en kalm voelen.

mushroom2-1024x552.jpg

Psilocybine Paddestoelen & Truffels

bottom of page