top of page

Cacao

Cacao ceremonie is een belangrijk onderdeel geworden van ons ritueel voor zelfvernieuwing dat ons in ons centrum houdt, verbind ons met ons hart en helpt ons op een gezonde manier te leven. 

 

Samenkomen om cacao te drinken kan genezing, verbinding en inspiratie creëren. Omgaan met chocolade als ritueel, in plaats van het als snoep te consumeren, heeft een directe positieve impact op ons individuele welzijn.

 

Cacaoceremonies worden steeds populairder, omdat het plekken zijn waar mensen op nieuwe manieren met elkaar in contact kunnen komen, en we een kans krijgen om opnieuw contact te maken met oude delen van onszelf die ons de eenvoudige kracht van samenkomen in de gemeenschap laten herinneren.

Wat zijn de voordelen van cacaoceremonie?

Cacaoceremonies zijn nuttig voor het krijgen van duidelijkheid, het stellen van intenties, het doen van genezingswerk en innerlijke verwerking. Door in een heilige ruimte te zijn, kom je uit je normale gemoedstoestand, waardoor je nieuwe inzichten en perspectieven kunt ervaren. Afhankelijk van de intentie van de ceremonie kunnen het ook prachtige plekken zijn om contact te maken met mensen in een veilige, openhartige omgeving. Het delen van cacao brengt ons in dezelfde energetische frequentie. Dit resulteert vaak in een diepere, meer intieme verbinding met onszelf en met elkaar. Wanneer meerdere mensen samen cacao delen, hebben we een gedeelde ervaring van stemmingsverbetering, verhoogde vitaliteit, verbeterde intuïtie en empathie, en een meer open, aanwezig hart.

 

Cacao vergroot het energetische veld van ons hart, en wanneer we ons verenigen, wordt het veld versterkt en samen geweven met meerdere harten in de kamer. We dragen elk een uniek medicijn en boodschappen voor elkaar, en zelfs als je in een ceremonie met vreemden bent, kunnen ze iets over hun persoonlijke ervaring delen dat meer duidelijkheid of inspiratie geeft voor waar je in je leven bent. Wanneer een groep allemaal samen cacao drinkt, verschuiven ze hun energie naar dezelfde frequentie of vibratie. Dit lijkt misschien een beetje woo woo, maar het lijkt op een groep vrienden die uitgaan voor bier - ze gaan allemaal samen op reis door dranken te drinken met hetzelfde effect op het lichaam. In het geval van cacao is het een medicinale en helende ervaring voor je lichaam, geest en ziel.

cacao_The_medicine_tribe.jpg
bottom of page